Huurwaarborg online aanvragen | Borgr
Sla navigatie over
Logo Rood
Adobe Stock 601874987

Huurwaarborg online aanvragen

in 10 minuten, zonder bank, spaargeld of papierwerk

Pexels cottonbro 6612093
zonder bank

Waarom kiezen voor een digitale huurwaarborg

Rechtsgeldig waarborgattest
Je krijgt een officieel attest waarmee je verhuurder ziet dat de waarborg in orde is. Zo verlies je geen tijd door vertraging.

Geen spaargeld of lening
Je hoeft niets te blokkeren of te lenen.
Jouw geld blijft beschikbaar voor wat nú telt: meubels, energie, leven.

Snel en digitaal
In amper 10 minuten handel je de huurwaarborg online af. Eenvoudig, veilig en mobiel.

Oog voor dialoog
Gaat er iets mis tijdens de huur?
Borgr bemiddelt. Zonder stress, zonder extra kosten.
Doet borgr later een uitbetaling aan de verhuurder, dan vragen wij dit terug aan jou.

Eenmalige bijdrage
Je betaalt één keer €267 (incl. btw) om een dossier te openen. Jonger dan 26? Dan krijg je 50% korting.
 
Borgr boost

Kan je de éénmalige bijdrage voor borgr niet betalen?
Krijg een borgr boost en start zonder drempels aan je huurplek.
Wij helpen vandaag, zodat jij vooruit kan.

Veelgestelde vragen

Huurders in Vlaanderen en Brussel kunnen hun huurwaarborg snel en eenvoudig regelen, zonder spaargeld aan te spreken of een lening aan te gaan. Iedereen die een woning huurt als hoofdverblijfplaats kan een aanvraag indienen, ook studenten.

Voor het gebruik van het borgr-platform vragen we een éénmalige solidariteitsbijdrage. Wie dat niet kan betalen, kan een aanvraag indienen via borgr boost. Wie een introductie heeft via een sociale partner, is eveneens vrijgesteld. 

Belangrijk: als borgr een bedrag uitkeert aan de verhuurder, dan vragen wij dit steeds terug aan de huurder. We doen dit met respect voor diens draagkracht.

Ja, dat kan. Borgr is er ook voor lopende huurcontracten. Hoe werkt het?

  1. Vraag eerst toestemming aan je verhuurder
  2. Gaat die akkoord, dan kan je eenvoudig de aanvraagprocedure starten
  3. Na goedkeuring ontvangen jij en je verhuurder het borgr-certificaat
  4. Daarna kunnen jullie samen de bestaande waarborg vrijgeven, en komt je geld opnieuw vrij.

Meer info over dit onderwerp in dit artikel

De hoofdhuurder start de aanvraag en voegt alle andere huurders die vermeld staan in het huurcontract toe. Je hebt de naam, voornaam en het e‑mailadres van je co-huurders nodig. 

Al deze personen worden uitgenodigd om digitaal hun gegevens verder aan te vullen en onze voorwaarden te aanvaarden.

Studenten kunnen een aanvraag indienen. Wanneer je op je kot ook je hoofdverblijfplaats vestigt, kennen wij een huurwaarborg van maximum drie keer de huurprijs toe.

Ja. We vragen om een voorlopige versie van het huurcontract op te laden, zodat we de gegevens die je ingeeft, kunnen controleren. Nadat we de waarborg hebben toegekend, mag je ons een ondertekende versie bezorgen, via e‑mail. Als het rijksregister vermeld staat in het huurcontract, dan mag je dat blurren (= onleesbaar maken). Wij hoeven dat niet te kennen.

Ja, nadat wij alle gegevens hebben ontvangen en het dossier hebben goedgekeurd, ontvangen zowel de huurder als de verhuurder het waarborgattest en onze algemene voorwaarden.

TBA.

Borgr kan geen huur voorfinancieren of geld lenen. Je mag ons wel steeds contacteren met eventuele problemen, zodat we snel kunnen kijken naar mogelijke oplossingen. 

Als er prob­le­men of con­flicten ontstaan, zoals een achterstallige huurbetaling, gebreken met de woning, problemen met de communicatie of geschillen over de huurprijs kun je de vol­gende stap­pen vol­gen om herstel aan te vra­gen en te doorlopen: 

  • Wanneer kan ik een bemiddelingsverzoek indienen?
    Als je problemen hebt of denkt dat er een conflict kan ontstaan, kun je altijd een bemiddelings- en/​of herstelgesprek aanvragen bij borgr. Dit verzoek kan op elk moment worden ingediend. Het doel van dit gesprek is om te helpen bij het delen van standpunten en om samen naar een oplossing te zoeken.
  • Hoe wordt het bemiddelingsgesprek geregeld?
    Borgr zal het bemiddelingsgesprek zo snel mogelijk organiseren. Tijdens dit gesprek worden de standpunten van alle betrokkenen vastgelegd in een vertrouwelijk verslag. Dit verslag beschrijft ook de volgende stappen die moeten worden genomen. Dit verslag kan niet worden gebruikt als bewijs in juridische procedures.
  • Moet ik verplicht deelnemen aan het bemiddelingsgesprek?
    Deelname aan het bemiddelingsgesprek is volledig vrijwillig, maar het wordt sterk aanbevolen. Dit kan je helpen om sneller en goedkoper een oplossing te vinden dan via juridische weg.
  • Wat gebeurt er als er na het bemiddelingsgesprek geen oplossing is?
    Als er na het bemiddelingsgesprek geen oplossing wordt gevonden, of als je besluit om niet deel te nemen aan de bemiddeling, heeft dit geen invloed op je rechten onder de huurwaarborg.

Borgr erkent het belang van een huurwaarborg als middel om eventuele huurschade te vergoeden bij het einde van een huurcontract. We verwachten dat zowel huurder als verhuurder hun uiterste best doen om het huurcontract correct na te leven en dat zij de dialoog en herstel alle kansen geven. Borgr ondersteunt en faciliteert dit proces actief.

Mocht het huurcontract ondanks deze inspanningen toch beëindigd worden met schade, zal borgr conform het waarborgattest tussenkomen en de waarborg uitbetalen aan de verhuurder. Het uitgekeerde bedrag zal vervolgens door borgr worden teruggevorderd van de huurder, waarbij we ons inzetten om dit op een respectvolle en humane manier te doen. De recuperatie is ook van toepassing in het geval de waarborg met een boost is tot stand gekomen.

Wanneer je de huurwoning verlaat en er zijn geen problemen, dan adviseren we toch om een eindgesprek te organiseren.

Het eindgesprek is een formeel gesprek dat plaatsvindt aan het einde van een huurcontract. Het doel is om alles netjes af te ronden, eventuele vragen of opmerkingen te behandelen en ervoor te zorgen dat beide partijen tevreden zijn met de afsluiting van het huurcontract. Stuur ons een e‑mail met de vraag om een eindgesprek te plannen.

In geval van een geschil, kan de huur­der of ver­hu­ur­der zich eerst tot bor­gr richt­en om een min­nelijke oploss­ing te verkrijgen. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om gebruik te maken van alternatieve geschillenbeslechting zoals het online ­plat­form Belmed of het ODR-platform. Beide hebben als doel om geschillen efficiënt en eenvoudig op te lossen.